Pasta jajeczna na kanapki z serem i kiełkami domowej hodowli to kolejny ekspresowy przepis z którym chciałbym się z Wami podzielić. Ta pyszna pasta jajeczna z dodatkami doda Ci energii i postawi na nogi począwszy od śniadania, a skończywszy na regeneracji mięśni po intensywnym treningu.
Mój wyjątkowy przepis na Pasta jajeczna z serem i dodatkami
Przepis na pastę jajeczną z twarogiem jest się w stanie bardzo łatwo zapamiętać. Mianowicie do tej pasty jajecznej czy to do chleba domowej roboty czy na inne dietetyczne kanapki potrzebujemy tyle składników ile mamy palców na jednej dłoni, czyli 5. Aby zaspokoić Twój głód tą pastą z twarogu i jajek potrzebować będziesz jeszcze jedynie majonezu i cebuli. Natomiast Vegetą podrasujesz jej smak pod Twoje kubki smakowe. Z czym szamamy? Ja na przykład często wciągam tą pastę jajeczną na kolację . Jako smarowidło na kanapki albo jako dodatek do chleba, czyli łycha pasty i kęsik chleba.
Coś jeszcze ? …
TAK- Łap przepis na pyszne kanapki z domowego chleba na zakwasie lub kiełki z domowej hodowli. Smacznego !!!
Składniki na pyszną pastę jajeczną na kanapki z serem i kiełkami
- 5 jajek
- 1 kostka twarogu np. półtłustego
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 cebula biała, średnia i drobno posiekana
- vegeta do smaku
Jak zrobić pasta jajeczna na kanapki z dodatkami
- Ugotuj jajka na twardo i odstaw aby wystygły.
- Następnie obierz ze skorupy i zetrzyj na tarce używając najdrobniejszych oczek.
- Do miski wrzuć: starte jajka, twaróg, drobno posiekaną cebulę, 2-3 łyżki majonezu i ok. pół łyżeczki Vegety.
- Ugnieć, aby składniki dobrze się wymieszały.
- Dopraw pod swoje kubki smakowe Vegetą.
- Past jajeczną przechowuj w lodówce.
SMACZNEGO!
No Comments