Jajka sadzone z kiełkami Fasoli Mung

Jajka sadzone z kiełkami Fasoli Mung_meski smak

Jajka sadzone z kiełkami fasoli mung to ogrom energii by z przytupem rozpocząć dzień. Również zalecany jako pokarm i regeneracja dla Twoich mięśni przed lub po treningu, czyli tzw. dieta okołotreningowa

Jajka sadzone z kiełkami Fasoli Mung_meski smak

Kiełki fasoli mung na wywarze czosnkowym z jajkiem sadzonym

Ekspresowe danie składające się z jajek i kiełek fasoli mung nasyci twój żołądek dając Tobie powera na wiele godzin. Smak podkreślają tutaj kiełki w połączeniu z czosnkiem na oliwie z oliwek. Przekonaj się do tak prostego w wykonaniu jajka sadzonego podawanego z kiełkami fasoli mung. SMACZNEGO !

 

Składniki na kiełki z patelni podawane z jajkiem sadzonym

Jak zrobić jajka sadzone z kiełkami fasoli mung

  1. Przepuść czosnek przez praskę lub pokrój drobno, a następnie wrzuć do rozgrzanej oliwy z oliwek na patelni. Smaż ok. 1-2 minut tak by wydobyć smak czosnku , ale jednocześnie żeby nie dopuścić by czosnek zbrązowiał.
  2. Wrzuć kiełki Fasoli Mung i przemieszaj co jakiś czas, smaż ok 2-3 minuty.
  3. Następnie zrób kawałek miejsca na patelni i wbij jaja w całości, dopraw pieprzem i solą.
  4. Obróć jajka na drugą stronę kiedy będą już nabierać koloru złotego, natomiast usmażone kiełki przełóż na talerz.
  5. Kiedy jajko sadzone będzie gotowe przełóż je na talerz. Podawaj z kiełkami oraz ewentualnie dorzuć inne warzywami jak np. pomidor.

SMACZNEGO !

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Back To Top